cd
cd

Nasjonaldag – Argentina

Argentina 🇦🇷

Republikk i sør-Amerika, beliggende mellom Andesfjellene i vest og Atlanterhavet i sør og øst.
Nasjonalsporten er ikke fotball, men El Pato, en blanding av polo og basketball spilt fra hesteryggen. Pato=and, og det ble opprinnelig spilt med en levende and inni en flettet kurv før de byttet til ball.
Argentina var et av verdens rikeste land i 1913, men har siden 1944 hatt en gjennomsnittlig inflasjonsrate på 205%. 1 peso er nå verdt ca en trilliondel av hva den var verdt den gang. Mange argentinere kjøper heller ildere som blir genmanipulert ved fødselen for å bli mer fluffy, enn å kjøpe ekte chihuahuaer pga prisen. Verdens første radiokringkasting(1920), og verdens første full-lengde tegnefilm ble laget her(1917). Første land til å bruke fingeravtrykk til identifikasjon(1892). I Messi’s hjemby Rosario er det forbudt å gi barn navnet Messi. Dette for å unngå komplett kaos med ti Lionel og ti Messi i hver klasse. Pave Frans er født og oppvokst i Buenos Aires, og jobbet tidligere som dørvakt på nattklubb. I 1977 sendte Argentina en høygravid dame til Antarktis så hun kunne føde der, for å på den måten hevde eierskap over en del av det. Dette eierskapet er ikke anerkjent av noen andre land enn Argentina. Verdens høyeste antall plastiske operasjoner per person, og ironisk nok også verdens høyeste antall psykologer per innbygger. De hadde 5 presidenter i løpet av 10 dager under den økonomiske krisa i 2001.
Kjente folk fra Argentina er det mange av men nevner Che Guevara, Evita Peron og så klart Diego Maradona. Anbefaler på det sterkeste When we where kings-episodene om Maradona.
  1. Argentina 04:38