cd
cd

Nasjonaldag – Samoa

Samoa 🇦🇸

“I wouldn’t go so far as to call the brother fat, I mean he got a weight problem. What’s the ****** gonna do? He’s Samoan.” -Jules, Pulp Fiction
Stat bestående av øygruppe i den sørlige delen av Stillehavet.
Samoa ble delt i to mellom Tyskland og USA i 1900. Den tyske delen ble underlagt New Zealand etter første verdenskrig, og fikk uavhengighet i 1962, den andre er fortsatt amerikansk Samoa. Het inntil 1997 Vest-Samoa.
Samoa er det første stedet hvor klokka blir 00:00 hver dag, og de første til å feire nyttår hvert år, de er første bebodde sted på datolinjen. Setter du deg på flyet klokka 13 og flyr i 30 minutter til amerikansk Samoa, vil du ha flyttet deg til klokka 13:30 dagen før. Tidligere var de sist på datolinjen, men de flyttet seg til samme tid som sine viktige handelspartnere Australia og New Zealand i 2011. Da gikk de rett fra 29. desember til 31. for å havne på rett side, så 30. desember 2011 har aldri hendt på Samoa. De byttet også fra høyre til venstre-kjøring i 2009. Apia, landets hovedstad, er også landets eneste by. Det er forbudt ved lov å glemme sin kones bursdag på Samoa. På Samoa er overvekt fortsatt et tegn på velstand og lykke, noe som har ført til at de har blant verdens høyeste BMI per innbygger. Samoa har et tredje kjønn, Fa’afafine, på lik linje med mann og kvinne, som skal inneha like mye mannlige som kvinnelige karakteristikker. De blir registrert som mann ved fødsel, men oppdratt som kvinner. Dette er ganske vanlig i polynesiske kulturer viser det seg. Samoa Joe er en profesjonell wrestler. Dwayne The Rock Johnson er også dels fra Samoa.
Ha en fin dag, eller; Manuia le aso!
 
  1. Samoa 2:31