This Day in History: 2022-06-17

Island (proklamasjonen av republikken, 1944)

 

Island🇮🇸
Alltinget på Island startet i år 930, og er det eldste aktive demokratiet i verden.
Siden de ikke har etternavn, men bare det -dòttir og -son tillegget, er alle telefonlister og kataloger alfabetisk etter fornavn. De har også en app som heter Islendinga-App som gjør at alle kan sjekke hvor nære de er hverandre i slekt for å unngå innavl.
Island har ingen skoger, ingen mygg og ingen McDonalds. Sistnevnte ble kastet ut av Island under finanskrisen for å fremme lokalt næringsliv, og de har nå en egen fastfood-kjede.
I 2014 ble en savnet kvinne funnet da hun skjønte at hun deltok i leteaksjonen etter seg selv. Hun hadde ikke fått med seg at hun var savnet.
Ca 50% av Islands befolkning oppgir at de tror på alver. De har en offisiell stilling som heter Alve-hvisker som inspiserer byggeplasser før noen bygg får reises der. Island har ikke noe forsvar, hverken hær, marine eller luftvåpen, men er medlem av NATO. Under finanskrisen i 2008 ble Island lagt ut på eBay. Annonsen spesifiserte at Björk ikke var inkludert i salget.
Islandshester har to ekstra gangarter ingen andre hester har.
Varmtvann blir lagt i rør direkte fra varme kilder og inn i hus, så varmtvannsberedere har ikke noe marked på Island.
Til slutt; i stedet for Julenissen har de Jule-alver som gir ut gaver for alle de 13 dagene jul, og de navnene tar jeg på engelsk; Gimpy, Gully Gawk, Stubby, Spoon-Licker, Pot-Scraper, Bowl-Licker, Door-Slammer, Skyrgámur, Sausage-Swiper, Window-Peeper, Doorway-Sniffer, Meat-Hook and Candle-Stealer.