This Day in History: 2022-08-25

Liste Nr. 292
«Bob» Haldemanns 10 Foretrukne Gjester
H. R. «Bob» Haldeman var en av president Nixons nærmeste medarbeidere. Han var knyttet til Det hvite hus som presidentens spesielle rådgiver, og stabssjef Haldeman trakk seg tilbake i 1973 etter at navnet hans var trukket inn i Watergate-skandalen. Han ble stilt for retten og funnet skyldig i «sammensvergelse for å hindre rettsforfølgelse».
Etter løslatelsen har Haldeman avslørt seg som et menneske med sterke religiøse interesser. Han er formann i menighetsrådet for den kirken han tilhører.
  1. Abraham Lincoln
  2. John Nicolay
  3. Theodore Roosevelt
  4. William Loeb
  5. Grigorji Jefimovitsj
  6. Woodrow Wilson
  7. E. M. House
  8. Franklin D. Roosevelt
  9. Harry Hopkins
  10. Niccolò Machiavelli
Haldemans middagsgjester er presidenter i USA eller deres nærmeste medhjelpere samt kjente bak-kulissene-figurer for andre herskere. John Nicolay var president Lincolns privatsekretær og dessuten mannen som skrev Lincolns biografi. William Loeb var president Theodore Roosevelts stabssjef, Edward M. House var president Wilsons nære venn, rådgiver og uoffisielle diplomatiske representant. Harry Hopkins var president Franklin D. Roosevelts høyre hånd.
Og Grigorji Jefimovitsj var det egentlige navnet på den russiske munken Rasputin. Hans makt over tsarinaen skaffet ham stor innflytelse hos tsar Nikolai II og over hele nasjonen.
Machiavelli var selvfølgelig den italienske statsmannen som utøvet en stor og farlig makt både som statskansler i Firenzes republikanske regjering og senere i fyrstefamilien Medicis tjeneste.